Andover Wellness Facility

Andover, MA

Client

The Andover Companies

Program

Design/Build project with Erland Construction to design a contextual new 11,600 SF wellness and conference center

Solution

The Andover Companies sought to provide its 230 employees with an on-site wellness and conference center to support their mission of promoting health and wellbeing. PCA conducted in-house surveys and researched comparable facilities to find the best program fit, resulting in a central fitness room, spin studio, men’s and women’s locker rooms, small meeting rooms for consultations, and a multi-use studio for specialty classes and company meetings.

The building design complements the traditional design of the headquarters building, subtly introducing a more modern palette throughout. The central fitness room’s generous double height volume is accented with arching natural wood beams and large windows overlooking the Merrimac River. Inside, wood wainscoting, white marble tile and cherry cabinetry create an elegant, clean backdrop for the activity within.