Olive’s

Charlestown, MA

Client

Todd and Olivia English

Program

6,000 SF restaurant with a display kitchen.

Challenge

To bring the successful energy and vitality of Olive’s existing restaurant to a new, larger space on Charlestown’s Square.

Solution

When Olivia and Todd English had the opportunity to lease larger space in a Charlestown building undergoing renovation nearby, they were concerned that this space would change the “magic” that Olive’s had generated among an enthusiastic following that often stood in lines at the door to dine. PCA’s renovations successfully transferred the flavor and panache of Olive’s to its new home. The primary move divided the dining and bar areas into smaller, more intimate spaces with walls punctuated by arched windows salvaged from the renovation of the Goethe Institute on Boston’s Beacon Street. The display kitchen with a wood-fired grill was retained as a focal point, engaging diners seated in a busy, slightly “harder” acoustical space designed with lively finishes and the wonderful theatricality and flair found in the original Olive’s.