Woodland Station

Newton, MA

Client

National Development

Program

Interior refresh of 8,200 square feet of lobby, mail, package, and adjacent amenity space plus new finish selections for the common corridors, unit finishes, cabinets and fixtures.

Challenge

Over the years, interior spaces and finishes had become outdated, detracting from the charm and individuality of the townhomes at street level. National Development turned to PCA to update the amenity spaces to be fresh and welcoming.

Solution

The design refreshes public and unit spaces to feel like you are entering a home: cozy, warm and inviting. On the lobby level, the existing business center was reconfigured into new “think tank” spaces with library, conferencing areas and coffee station. The leasing office is more visible from the lobby, with the office layout reconfigured to suit current use.

The fitness area, resident Lounge and corridors were updated to harmonize with the new finishes, furniture, lighting and millwork installed throughout. Individual units were also refreshed with new kitchen countertops, flooring, cabinetry, fixtures and appliances.